Make your own free website on Tripod.com

Degoes Henk en Isabel Als ik aan vrienden of kennissen vertel dat wij degoes als huisdieren hebben reageren ze meestal erg verbaasd. "Wat hebben jullie als huisdier???" is dan vaak de eerste reactie, en als ik dan nogmaals vertel dat wij degoes als huisdieren hebben ben ik vervolgens genoodzaakt om maar weer eens een poging te doen om uit te leggen wat degoes zijn.

Degoes zijn nog erg onbekende huisdieren, en de meeste mensen hebben ze dan ook nog nooit gezien of ervan gehoord. Zelfs in sommige dierenwinkels heeft men nog nooit van degoes gehoord. Er zijn weinig boeken te vinden waarin de degoe wordt beschreven, en ook op internet is de informatie die te vinden is beperkt en meestal in het engels. Vaak is de informatie die op het internet, in boeken of in dierenwinkels te verkrijgen is over degoes nogal tegenstrijdig, en het is dus erg moeilijk om er achter te komen welke informatie juist is en welke niet. Om te weten te komen wat degoes zijn en hoe je ze moet verzorgen moet je dus vaak nogal wat moeite doen.

jonge degoes, eentje heeft een stukje voer in zijn bek Met deze nederlandstalige website over degoes hopen wij te bereiken dat de degoe als huisdier meer bekendheid krijgt, en dat mensen die degoes houden of willen gaan houden goed geïnformeerd zijn over de verzorging van het diertje, zodat het daarin niets te kort zal komen.

Wij kunnen niet garanderen dat alles wat wij schrijven waar is, maar wij hebben geprobeerd een zo juist en volledig mogelijk beeld te schetsen van de degoe en zijn verzorging. Mocht je toch informatie op deze website tegenkomen die niet juist is, dan horen wij dat graag.