Make your own free website on Tripod.com

Voor het maken van deze website heb ik eerst informatie over degoes moeten verzamelen. Allereerst is het zo dat ik zelf degoes heb, en ik heb dus voor een deel gebruik kunnen maken van mijn eigen ervaringen met degoes. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van een aantal andere informatiebronnen, namelijk:

  • De konijnen en knaagdieren encyclopedie van Esther Verhoef - Verhallen, die Konijnen en Knaagdieren encyclopediein 1997 werd uitgegeven door REBO-productions. In deze encyclopedie zijn een aantal pagina's gewijd aan degoes. Als je van plan bent om degoes te gaan houden raad ik je zeker aan om deze aan te schaffen (het boek kost 15 tot 20 gulden en is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en dierenspeciaalzaken). Maar ook als je een ander knaagdier of een konijn wil gaan houden, of als je nog niet weet welk knaagdier of konijn je wil gaan houden, dan is dit boek zeker aan te raden. Om gebruik te mogen maken van de informatie uit haar boek heb ik contact opgenomen met Esther Verhoef en zij gaf mij toestemming om gebruik te maken van de informatie uit haar boek. Daarvoor mijn hartelijke dank !
    • Een aantal internet-pagina's over degoes. Deze pagina's zijn helaas allemaal in het engels, maar voor diegene die redelijk engels kan lezen zijn ze zeker wel de moeite waard. Je kunt deze pagina's gaan bekijken via "Links".